środa, 25 maja 2016

Truskawki z jogurtem owczym, granolą i gryczanym miodem


Możecie mnie wyśmiać za podawanie przepisu na coś, co tak naprawdę wcale go nie potrzebuje, jednak jest to silniejsze ode mnie. Ta miska pięknego bałaganu to mój letni comfort food kończący się razem z sezonem na truskawki. Jest cenna jak nic innego, dlatego należy jej się cały osobny post! 


To doskonała opcja śniadaniowa, ale jeśli akurat uwielbiacie truskawki tak samo jak ja, nikt nie zabroni wam jeść jej o każdej porze dnia i nocy, w przerwach przegryzając czekoladowymi ciastkami i domową lemoniadą.



Przepis na 1 porcję:

- 150g gęstego jogurtu owczego*
- 8 świeżych truskawek, pokrojonych w ćwiartki
- garść domowej granoli (np. z tego przepisu)
- 2 łyżki niesłodzonych płatków kukurydzianych 
- 2 łyżki miodu gryczanego 

*jogurt owczy jest moim faworytem dzięki swojej kremowej konsystencji i delikatnemu, śmietankowemu smakowi. Spokojnie możecie go zastąpić każdym innym, ale jeśli macie do niego dostęp, bardzo polecam spróbować ; )

Wszystkie składniki wrzucamy do ulubionej miski i pożeramy, jednocześnie podziwiając uroki wczesnego polskiego lata.


BON APPÉTIT !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz