sobota, 21 maja 2016

Malinowy pudding z chia z wodą różaną (wegański i bezglutenowy)


Śniadania to zdecydowanie mój ulubiony posiłek. Nie wyobrażam sobie nawet najbardziej zabieganego dnia bez chwili, w której mogę poczuć prawdziwą przyjemność z dawania własnemu ciału zdrowej dawki energii. Szczerze wierzę, że opuszczanie śniadań to jeden z największych błędów jakie można popełniać próbując zachować sylwetkę i zdrowie. Oprócz tego, rozkręcony metabolizm zawsze łatwiej wybaczy nam odrobinę słodkości przy podwieczorku ; )



Składniki na 2-3 porcje:

- 400ml mleka kokosowego
- 200g malin 
- 3 łyżki miodu (w wersji wegańskiej można zastąpić syropem z agawy)
- 60g nasion chia
- łyżka wody różanej
- świeże owoce i pistacje do przybrania

1. W dużej misce zblenduj mleko, maliny, miód i wodę różaną na gładką masę. Wsyp nasiona chia, wymieszaj.

2. Rozłóż masę na porcje według uznania i schładzaj w lodówce przez całą noc. 

3. Przed podaniem przybierz ulubionymi owocami i posiekanymi pistacjami. 


BON APPÉTIT !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz